Onze yogastijlen:  

Aqua yoga

Yoga in het water is een nieuwe en frisse manier om yoga te ervaren. Vooral voor studenten die yoga op een mat beperkend of frustrerend ervaren en moeite hebben om bepaalde houdingen te leren. Yoga in ons zoutwater zwembad is een geweldige plek om de vele voordelen van yoga te ervaren. Het gevoel van gewichtloosheid in het water neemt de stress weg van gewrichten en vermindert spierstijfheid of ongemak.

Ervaren yogastudenten kunnen juist door de weerstand die het water biedt meer verdieping ervaren en kunnen ze nieuwe houdingen op ander niveau beoefenen. Totslot ervaren ze een bijzonder manier om te herstellen en te ontspannen na een werkdag.

Voordelen van Aqua Yoga:

• Weinig tot geen impact op de gewrichten (met name de knieën, heupen en enkels);

• Door balansproblemen te verbeteren, worden het vertrouwen en het bewustzijn verbeterd;

• Gewichtloosheid in het water maakt bewegen makkelijker en zorgt voor soepele gewrichten, verlengen van de spieren en massage van de organen;

• Versterkt bekkenbodem- en diepe kernspieren;

• Het gebruik van hulpmiddelen zoals noedels zorgt voor verdieping of juist meer ontspanning;

• De muur kan assistentie en weerstand bieden;

• Fantastisch manier voor studenten als herstellende of meditatieve oefening;

• Een verscheidenheid aan lichaamstypes en fysieke vermogens kunnen veilig naast oefenen.

Aqua Mama Yoga

Ervaar zwangerschapsyoga in het water! Een fijne en veilige manier voor aanstaande moeders om in beweging te blijven, te connecten met baby en vooral te (leren) ontspannen. We werken in kleine groepen van maximaal 8 zwangere vrouwen. Zwem- of yoga ervaring is niet perse nodig. Geef wel aub aan als je niet kan zwemmen of watervrees heb. Het hoofd blijft 90% van de tijd boven het water.

Aerial Yoga

LET OP: Om mee te kunnen doen aan deze les heb jij eerst een Intro to Aerial workshop te hebben gevolgd.

Aerial Yoga is een nieuwe yoga ervaring in een speciale yoga hangmat! Spelen met zwaartekracht kan in passieve houdingen heel ontspannend werken en in andere houdingen een grote fysieke uitdaging zijn. Je nieuwe partner (de yoga hangmat/swing) ondersteunt, haalt compressie uit de wervelkolom, spanning uit nek en schouders en zorgt voor meer bewegingsvrijheid.

De uitdaging ligt in het zoeken naar je evenwicht in een houding, wat concentratie, mentale kracht en spierkracht vraagt om te blijven staan. Je hele lichaam en geest zijn betrokken bij het bewerkstelligen van de houding. Tijdens het spelen met zwaartekracht bouw met plezier aan kracht, souplesse, vertrouwen en balans. Aan het eind van de les ervaar je ultieme ontspanning, wegzinkend in je eigen hangmat kom je helemaal tot rust.

Meenemen: een T-shirt (of shirt met lange mouwen) wat je oksels bedekt. Dit is prettiger voor je huid en voor de hygiene; een kleine baddoek en yogamat.

Voordelen Aerial Yoga:

Kids Yoga

Jewell Kids Yoga is een combinatie van yoga en spel, waarbij plezier voorop staat. Kinderen leren op een speelse- en dynamische manier kennis te maken met yoga door o.a. yogahoudingen, dansen, zingen, spelen en mediteren. De yogalessen hebben steeds een ander thema zoals de dieren in het bos of in de zee. Ook leren zij o.a. over verschillende culturen, beschermde diersoorten en wordt de les ondersteund door muziek en materiaal. Jewell Kids Yoga leert de kinderen zich bewust te worden van zichzelf. Zij ontwikkelen flexibiliteit, balans, coördinatie, kracht en rust in zowel lichaam als geest. Ook ontwikkelen zij meer zelfvertrouwen, betere concentratie en focus.

Tiener yoga

Jewell Teens Yoga zorgt ervoor dat jongeren tussen 11-16 jaar zich makkelijker kunt concentreren. Het geeft rust en helderheid in het hoofd waardoor de tiener sneller en effectiever dingen kunnen doen, zoals bijvoorbeeld huiswerk. Tijdens de lessen worden tieners bewust van de dingen die hun bezig houden en ontdekken ze hun eigen kracht en mogelijkheden. Yoga helpt tieners om te gaan met de veranderingen die zij op relatief korte tijd doormaakt op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als sociaal vlak. Ze krijgen meer voeling met het lichaam en worden bewust van de ademhaling, de sleutel tot ontspanning. Zij leren te vertrouwen op zichzelf en hierdoor om te gaan met moeilijke, onzekere situaties. Met de tieners wordt ook gewerkt met positieve affirmaties. Jewell Teens Yoga is gezellig samen doen met leeftijdsgenoten!

Ga naar Voor familie yoga, heart2heart voor koppels

BREATHE - BALANCE - FLOW